Dezumidificatoarele pentru piscine

Dezumidificatoarele pentru piscine

 

Fie ca este vorba de bazine olimpice, piscine de agrement public sau private, SPA-uri, toate suprafetele de apa degaja prin evaporare cantitati considerabile de apa. Acest fenomen duce la cresterea nivelului umiditatii relative in interiorul incaperi, la valori de peste 90 %, daca nu se iau in considerare ventilatia si dezumidificarea aerului.

Excesul de umiditate, ce apare in mod frecvent la piscinele interioare, de cele mai multe ori conduce la aparitia fenomenului de condens, a mucegaiului, a petelor de igrasie pe pereti si tapiterie, a oxidarii si aparitiei petelor de rugina, a coroziunilor si a mirosurilor neplacute. La acest nivel al umiditatii relative, instalatiile electrice risca sa se scurtcircuiteze si de asemenea, orice alt aparat electric (televizor, instalatie audio, lumini) sunt predispuse la deteriorare. Datorita continutului de clor din vaporii de apa, condensul rezultat deterioreaza mult mai repede elementele metalice din incapere. De aceea, daca situatia nu este remediata, in cel mai scurt timp poate fi afectata structura de rezistenta a incaperii, cu efecte dezastruoase pentru proiectul respectiv( se poate prabusi tavanul !!!). 

Echiparea cu un sistem de dezumidificare duce la eliminarea acestor neajunsuri, asigurand aerului umiditatea relativa dorita. Aerul umed este aspirat de un ventilator silentios, dupa care este trecut printr-un sistem de evapoare-condensare. Umiditatea excesiva din aer este transformata in apa si evacuata direct printr-un tub flexibil. Sistemul este controlat de un higrostat, care mentine umiditatea la nivelul optim, respectiv 60 – 70 % .

Dezumidificatorul, care poate fi motat in tavan, pe perete, pe pardoseala sau intr-o incapere alaturata, este un echipament care functioneaza pe principiul pompelor de caldura, care transforma aerul umed, intr-un aer mai cald si uscat.

Exista mai multe variante de dezumidificatoare, iar calculul ce sta la baza alegerilor trebuie facut de un specialist cu experienta in domeniu. Pentru acest calcul, trebuie sa tinem cont de mai multi parametrii, cum ar fi: temperatura apei, temperatura aerului, suprafata piscinei, volumul incaperii, suprafata vitrata, tipul tavanului ( sticla, panou metalic, policarbonat, gips-carton etc ), eficacitatea izolatiei termice exterioare, alte surse de umiditate in interior ( jacuzzi, dusuri, perdele de apa etc. ), numarul de ore de utilizare si numarul persoanelor care utilizeaza piscina simultan etc. Dupa cum putem observa, un dezumidificator pentru piscina trebuie ales in mod responsabil, pentru rezultate optime.

Se poate opta, asadar, in functie de rezultatul dimensionarii echipamentului, pentru un dezumidificator stationar in incapere sau o centrala de dezumidificare, care poate fi montata intr-o camera tehnica alaturata sau in subsol.

Pentru orice informatii legate de acest subiect, va stam la dispozitie!

    

PEG - consilierul tau personal pentru dezumidificare!

 

Dezumidificator cu montare pe perete: apasa aici sau aici

Dezumidificator cu montare pe pardoseala: apasa aici sau aici

Centrale de dezumidificare pentru piscina: apasa aici sau aici