Dezumidificator, pre si post cumparare si inchiriere

Dezumidificator, pre si post cumparare si inchiriere

   Un Dezumidificator este un aparat extrem de eficient impotriva umiditatii. Dezumidificatoarele sunt versatile, folosite in multe situatii ca si aparat general. Bineinteles ca un singur dezumidificator nu poate fi folosit pentru situatii in care, de exemplu, temperatura in camera este foarte scazuta sau umiditatea trebuie impinsa afara dintr-o sapa sau umiditatea trebuie scazuta intr-o incapere extrem de mare. Fiecare dintre conditiile respective sunt recomandate de experti, dezumidificatoare de un anume tip si un anumit numar de aparate. In unele situatii dezumidificatoarele sunt acompaniate de aparate auxiliare ca si ventilatoare (pentru circularea aerului) si/sau aeroterme (pentru a ridica temperatura in incaperi cu temperatura scazuta).

   Inainte de a cumpara sau inchiria un dezumidificator, se fac masuratori in incaperile problematice pentru a stabili nivelul de umiditate din aer. Intr-o vizita de la un expert in controlul umiditatii se stabilesc mai multe lucruri pe langa nivelul de umiditate. Pentru ca un dezumidificator sa fie eficient intr-o incapere se stabilesc factorii importanti ca si temperatura, marimea camerei, pozitia ei, deschiderea camerei (intrari, geamuri etc.), materialele folosite in camera respectiva si la urma ce nivel de umiditate este in aer, pereti si podea.

   Dezumidificatorul in mod normal trebuie folosit inainte de finisajele de rigoare intr-o incapere. Dar din cauza nisei, care nu este foarte cunoscuta de populatia generala, ele sunt folosite dupa finisaje, in cele mai multe cazuri chiar dupa mobilare. Pentru dezumidificarea aerului intr-o incapere nu este o problema, dar cand umiditatea trebuie scoasa din materiale de constructie este un proces mai complex de o durata de timp mai lunga.

   Acestea sunt lucruri generale ce trebuie documentate de oricine care este interesat de inchirierea sau cumpararea unui dezumidificator.

                                                         PEG - consilierul tau personal!