Umiditatea in spitale

Umiditatea in spitale

   Cu o parte mare din profitul centrului de servicii medicale care este strans legata de tipul si cantitatea de operatii facute, administratorii spitalelor dau intaietate conditiilor mediului din interior, nu numai pentru siguranta si sanatatea pacientilor ci si pentru a imbunatati eficienta si calitatea vietii de munca a chirurgilor.

   Multiplele straturi de haine, masti pentru fata, invelitoare pentru par si manusi chirurgicale captureaza caldura corpului si exacerbeaza transpiratia. O spranceana transpirata este contraproductiva pentru concentratia unui chirurg si pentru el insusi. Asadar, chirurgii cer camere chirurgicale mai racoroase si mai uscate.

 

   Designul conditiilor de spital

   Confortul general este semnificativ crescut si problemele transpiratiei sunt minimizate cand umiditatea relativa este pastrata sub 55%. Aditional, umiditate relativa mai scazuta scade probabilitatea fenomenului de condensare si aburire pe lentilele de amplificare si pe aparate.

   Locurile comune ale spitalelor in general sunt pastrate la 24 de grade Celsius si 50% umiditate relativa, ceea ce inseamna ca punctul de roua este la 13 grade Celsius, in schimb, camerele de operatii sunt des pastrate la 16 grade celsius si 50% umiditate relativa, iar punctul de roua aflat la 5 grade Celsius. In timp ce umiditatea relativa este aceeasi, camerele pentru operatii au nevoie de un aer mult mai uscat.

   Conditiile pentru un aer uscat amplifica provocarea designului unui control al umiditatii. Umiditatea poate sa patrunda in cladire prin intermediul sistemului de ventilatie.