Dezumidificarea piscinelor acoperite

Dezumidificarea piscinelor acoperite

   Pentru piscinele de interior este obligatoriu sa se foloseasca o instalatie sau un sistem pentru a pastra umiditatea relativa a aerului in intervalul 60% - 70%. Fara un astfel de sistem aerul devine greu de respirat si se produce fenomenul fizic de condensare care poate afecta intreaga cladire.

   Excesul de umiditate, o problema intalnita frecvent la piscinele interioare, de cele mai multe ori conduce la aparitia fenomenului de condens, care la randul lui conduce la aparitia mucegaiului, a petelor de igrasie pe pereti si tapiterie, a oxidarii si aparitiei petelor de rugina, a coroziunilor si a mirosurilor neplacute. In cazul in care aveti electrocasnice in incapere, riscul pentru producerea unui scurtcircuit este foarte ridicat.

   Dezumidificatorul ambiental

   Un dezumidificator elimina problemele enumerate mai sus, astfel asigurand aerului umiditatea dorita.

   Aerul este aspirat de un ventilator si trecut printr-un sistem de evaporare-condensare. Umezeala din aer este transformata in apa si colectata intr-un bazin cu sistem preaplin sau evacuat direct printr-un tub flexibil. Aparatul este controlat de un umidistat, care mentine in mod automat nivelul de umiditate dorit.

   Aceste tipuri de aparate sunt limitative din punct de vedere al suprafetelor ce pot fi acoperite, in general fiind nevoie de mai multe astfel de aparate pentru realizarea condițiilor optime de utilizare a piscinei.

   Centralele de tratare aer

   Sunt sisteme performante individuale sau atasate la un sistem de aer conditionat. Pot asigura toate functiile intr-un proces complex:

  • Aport de aer proaspat
  • Filtrare, incalzire
  • Racire
  • Recuperare de caldura cu schimbatoare de caldura aer-aer, apa-aer sau schimbatoare de caldura si umiditate intr-un proces rotativ
  • Umidificare adiapatica sau izoterma cu abur saturat si uscat
  • Ventilatie si atenuare de zgomot

   Trebuie avut in vedere ca pentru un sistem de acest gen este nevoie de canale de aer, adica tubulaturi flexibile izolate sau tubulaturi confectionate din material special si grile de evacuare si introducere montate pe tavan sau peretii laterali. Din cauza marimii lor, aceste sisteme tip centrala, au nevoie de o camera speciala, dar efortul merita, rezultatele fiind foarte bune.