Probleme cu umiditatea in anotimpul cald

Probleme cu umiditatea in anotimpul cald

De multe ori putem observa ca aerul din locuinta noastra este prea umed si o simpla aerisire a incaperilor nu este suficienta. In lunile calde, nivelul ridicat al umiditatii aerului din incapere duce la senzatia permanenta de caldura inabusitoare, slaba oxigenare, transpiratie permanenta, haine umede, etc. In acelasi timp, ne confruntam cu probleme de disconfort in timpul somnului, probleme de respiratie, scaderea puterii de concentrare si bunei dispozitii.

Toate aceste probleme apar din cauza umiditatii relative a aerului prea mari. In aproape toate zonele din Romania, pe timp de vara, valoarea medie a umiditatii relative a aerului se mentine la valori de peste 70 %. Intr-o locuinta, nivelul de umiditate ar trebui sa se situeze intre 45 - 55 %. Ca urmare a concordantei directe dintre temperatura si umiditate, la 25 Celsius si RH 75 %, senzatia perceputa de organismul uman este similara celei ale valorilor de 30 Celsius si RH 55 % . Asadar, senzatia de caldura insuportabila poate fi pusa in mare parte pe seama umiditatii relative a aerului.

Majoritatea persoanelor opteaza pentru un sistem de aer conditionat pentru a face fata acestei senzatii de caldura, reducand temperatura aerului interior. Costurile aferente montarii unui asemenea sistem sunt reprezentate de cheltuielile de instalare, care nu sunt deloc neglijabile, si cheltuielile de exploatare, care se reflecta in majorarea consumului de energie electrica. De remarcat faptul ca aerul umed este mult mai greu si mai costisitor de racit decat aerul uscat. Asadar, cheltuielile cu climatizarea intr-o locuinta pe timp de vara sunt majorate de nivelul ridicat al umiditatii relative.

Modalitatea cea mai simpla, eleganta, silentioasa si putin costisitoare de rezolvare a acestei probleme este achizitia unui dezumidificator casnic. Acest aparat extrage umiditatea excesiva din aer, oferind un confort termic optim. Folosind un dezumidificator casnic, putem reduce cheltuielile cu climatizarea aerului cu peste 50 %, datorita faptului ca aparatul de aer conditionat nu va mai functiona in continuu si nu va mai trebui sa raceasca si aerul umed.

Pentru orice alte detalii cu privire la aceasta tema, va stam cu placere la dispozitie.

 

                                                                            PEG - consilierul tau personal pentru dezumidificare!